KNX bina otomasyonu, çeşitli mekanik sistemlerin tek bir nokta üzerinden kontrolünü esas almaktadır. Sahip olduğu yazılım sayesinde içinde bulunan mekanik sistemlerin çalışma raporlarının çıkarılmasına olanak sağlamaktadır.
Bina içinde bulunan güvenlik, aydınlatma gibi sistemlerin kontrolü büyük önem taşımaktadır. KNX bina otomasyonu ise bu kontrollerin sistematik bir şekilde işlemesini sağlamak için tasarlanmıştır. KNX bina otomasyonu, sahip olduğu sistem sayesinde bina içindeki enerji yönetiminin en doğru şekilde yürütülmesini sağlamaktadır.
KNX Bina Otomasyonu Nerelerde Kullanılır?
Tüm yapılar, özellikle modern yapılar otomasyona önem vermektedir. Bunun sebebi ise kuşkusuz ki günümüz şartlarındaki ihtiyaçlardır. KNX, bu ihtiyaçlara en iyi şekilde yanıt veren sistem olmasıyla her yeni teknolojiye de entegre olabilmektedir. Kullanım alanları ise şu şekildedir;
- Hidrofor sistemi, VRV-VRF sistemleri, fan coiller
- Bina ısıtma sistemi, bina soğutma sistemi, bina havalandırma sistemi
- Konut, hastane, plaza, rezidans, otel, alışveriş merkezi,
- Aydınlatma sistemleri
Gerekli tüm sistemler ile koordineli bir şekilde çalışan KNX bina otomasyonu, maksimum verimliliği hedefler. Entegrasyon sistemleri sayesinde maliyetleri düşürmektedir.
KNX Bina Otomasyonu ile Kolay Yönetim
Knx Nedir? Knx Otomasyon Sistemleri KNX bina otomasyonunun çalışma prensibi kolay yönetim üzerine kuruludur. Asıl amaç gerekli tüm fonksiyonlara tek bir nokta üzerinden ve anında ulaşabilmektir. KNX bina otomasyonu ile kullanıcılar bu teknolojiye rahatlıkla erişme imkânı bulur. Bununla birlikte işletme ve yönetme işlerinin tek bir merkezde toplanması, kullanıcıların zamandan tasarruf etmelerine olanak sağlar.
KNX bina otomasyonu ile pek çok bina kontrol sistemleri geliştirilmektedir. Bina ısıtma ve bina soğutma cihazlarının kapasitelerine ait kontrolleri yapar. KNX bina otomasyonunun çeşitli uygulama alanları bulunur. Farklı uygulama alanlarından birine örnek olarak alışveriş merkezleri gibi binalar verilebilir. Çünkü kullanılan merkezi havalandırma sistemi iyi bir örnektir. KNX bina otomasyonu, merkezi havalandırma sistemlerindeki nem ve sıcaklık gibi etmenlerin kontrolleri için kullanılır. Ayrıca cihazların programlanmasına yardımcı olur.
KNX Bina Otomasyonu Avantajları
KNX bina otomasyonu en çok entegrasyona uyumu sebebiyle avantajlıdır. Çünkü teknolojinin gelişme hızına ayak uydurmayan her sistem kullanılmaz hale geliyor. KNX’de ise böyle bir durum söz konusu değil. KNX’in avantajlarını listelemek gerekirse;
- Merkezi kontrol uygulaması sayesinde daha az işgücü kullanılır.
- Rutin olarak yapılan işlemlerin programlanmasını sağlar.
- Aydınlatma, ısıtma/soğutma gibi sistemler ile entegrasyon sağlanır.
- Enerji harcamalarını azaltmaya yardımcı olur.
- Gelişen ihtiyaçlar doğrultusunda sistemlere güncel fonksiyonların eklenmesine imkân sağlar.
- Bakım ve onarım için gerekli işlemler kolayca halledilir.
- Arıza durumlarından anında haberdar olunmasını sağlar.
İlginizi Çekebilir >> KNX Aydınlatma Otomasyonu