Ev, işyeri, kamu binaları ve diğer yapılar çeşitli etkenler karşısında risk altındadır. Alarm güvenlik sistemleri bu riskleri en aza indirmek amacıyla kurulmaktadır. Risk etkenleri arasında yangın, deprem gibi doğal afetler ve istenmeyen durumlar bulunmaktadır. Fakat daha da önemlisi hırsızlık ve art niyetli girişimlerdir. Çünkü yapıların doğal afetlerden ve yangından korunması için gereken önlemler resmi olarak mecburidir. Hırsızlık ve art niyetli girişimler ise kişiye, kuruma özel durumlardır. Örneğin bankaların güvenlik sistemleri, kuyumcuların güvenlik sistemleri diğer yapılara göre daha üst düzeydedir. Sıradan bir evde ise güvenlik sistemi oldukça basittir. Yine de her yapının basit veya gelişmiş bir alarm güvenlik sistemine ihtiyacı vardır.
Alarm Güvenlik Sistemleri Hangi Yapılarda Bulunmalı?

Söz konusu güvenlik olduğunda, elbette her yapı için alarm güvenlik sistemleri gereklidir. Çünkü alarm, her türlü güvenlik sorununda devreye girecek olan ilk sistemdir. Bu yönüyle ortaya çıkan istenmeyen durumun engellenmesi kolaylaşmaktadır.
Örneğin yangın algılama sistemleri kurulu olan bir yapıda itfaiyenin müdahale hızı daha yüksektir. Bu binaların yangında göreceği hasar da önemli ölçüde azalmaktadır. Aynı durum hırsız alarm güvenlik sistemleri etkin olduğunda da geçerlidir. Hırsızlar, ev güvenlik güvenlik sistemleri olmayan evlere öncelik vermektedir.
Alarm Güvenlik Sistemleri Çeşitleri Nelerdir?

Amacına göre alarm güvenlik sistemleri farklı kategorilere ayrılmaktadır:
- Hırsız alarm sistemi
- Acil anons sistemi
- İşyeri alarm sistemi
- Oto alarm sistemi
- Su baskını alarm sistemi
- Yangın alarm sistemi
- Gaz kaçağı alarm sistemi
Yukarıda da görüldüğü gibi alarm güvenlik sistemleri her amaca uygun şekilde dizayn edilmektedir. Bu sayede her koşula karşı hazırlıklı olmak mümkündür.
Alarm Sistemleri Nasıl Çalışır?

Alarm sistemlerinin çalışma prensibi genel olarak aynıdır. Fakat kullanımda bazı farklılıklar bulunmaktadır. Örneğin manuel alarm güvenlik sistemleri sizin devreye soktuğunuz bir güvenlik sistemidir. Kuyumcuların kullandıkları güvenlik butonu buna örnek olarak verilebilir. Kuyumcu güvenlik butonları, yalnızca dokunarak alarmı çalıştırmakta ve polis merkezine bildirmektedir.
Gaz kaçağı, su baskını, hırsız alarmı gibi sistemlerin çalışma prensibi ise daha farklıdır. Duruma yönelik olarak alarm sistemleri devreye girmektedir. Gaz sensörleri belirli bir hava koşulu değişiminde devreye girmektedir. Hırsız alarmları ise kapı açılması gibi özel durumlarda devreye girebilmektedir.
Bu yönleriyle alarm güvenlik sistemleri istenmeyen bir durumu yapı sahibine bildirerek çalışmaktadır.
Eğer siz de evinize, iş yerinize güvenlik alarm sistemleri ile güvence sağlamak istiyorsanız, hemen şimdi ekiplerimiz ile iletişime geçebilirsiniz. Profesyonel ekibimiz size gerekli desteği sağlayacaktır.
İlginizi Çekebilir >> İşyeri Alarm Sistemleri