Güvenlik açısından en çok kullanılan sistemlerden bir tanesi ip kamera sistemi dediğimiz görüntülü sistemlerdir. Hem evlerde hem işyerlerinde hem endüstriyel alanlarda bu kameralar kullanılabilir. Ayrıca kamuya açık kalabalık alanlarda ip kamera sistemi kullanılmaktadır. Bununla beraber 7 gün 24 saati ip kameraya uzaktan bağlanma özelliği ile güvenlik kontrolü yapmak mümkündür. IP (Network) kameralar günümüzde hemen her alanda kullanılmaktadır.
IP (Network) Kamera Nedir?
Öncelikle IP (Network) kamera nedir diye soracak olursak, IP kameralar günümüzde güvenlik amaçlı kullanılan kamera sistemleridir. IP kameraya uzaktan bağlanma yöntemi ile sistemin kurulmuş olduğu mevcut ortamdaki tüm hareketleri izlemeye olanak sağlamaktadır. İp kameralar sinyalleri dijital verilere çevirir ve görüntü olarak ekrana aktarır.
IP Kamera Özellikleri
Kullanılacak olan ip kameralar hem iç hem de dış mekânları izlemek ve güvenceye almaya yardımcıdır. Dış mekân ip kamera güvenliğin sağlanması istenen mekânın dış kısmında kalan kısmını 24 saat boyunca dijital veri olarak monitörlere aktaran sistemdir. Dış mekân ip kamera sensör sistemi ile çalıştığından dışarıda herhangi bir hareket algıladığında direkt ona odaklanır. Aynı şekilde iç mekân ip kameralar içeride olan tüm hareketleri sensör yardımı ile anında yakalar ve monitöre yansıtmaktadır.
Kullanılacak ip kameralar için sadece bir internet bağlantısı yeterli olmaktadır. Gün. İp güvenlik kamerası aktiftir ve tüm görüntüleri depolamaktadır. Ayrıca ip kameralar video sıkıştırma özellikleri olduğundan boyutları oldukça küçük yer kaplamaktadır. IP güvenlik kamerası fabrika, AVM, endüstriyel işletmeler, ev, villa, ofis, trafik kavşakları, askeri tesisler, otopark, hastane vb. pek çok alanda kullanılmaktadır.
IP (Network) Kamera Modelleri
Özellikleri bakımından IP (Network) kameralar birbirinden ayrılmaktadır. Bunlar arasında:
- PTZ ip kameralar: Zoom özelliği ile en geniş alanlarda bile detayları yakalamaya olanak sağlar.
- İp kamera: Günümüzde en sık kullanılan kamera çeşitlerinden bir tanesidir. Bu sistem video verileri monitöre göndermek için wifi sinyallerine ihtiyaç duymaktadır. Bu anlamda İp adresinden kameraya bağlanma yapılabilmektedir. İp adresinden kameraya bağlanma ise tanımlı ip adresi seçilerek uzaktan görüntü alabilmeye olanak sağlamaktadır.
- Kablosuz ip kamera: Kablosuz ip kameraların çekim alanı oldukça yüksektir. Görüntüleri bulut deposuna saklamaktadır. Böylelikle her daim görüntülere ulaşmak mümkün olmaktadır.
IP (Network) Kameralar Nasıl Seçilir?
IP (Network) kameralar nasıl seçilir sorusuna gelirsek, öncelikle ip kameralar dış mekân mı iç mekân için mi isteniyor ona karar verilmelidir. Dış mekân ip kameralar su geçirmezler. İç mekân ip kameralar ise bu tip özelliğe ihtiyaç duyulmaz. İp kamerayı uzaktan izleme ihtiyacı sıklıkla bebek odalarında ortaya çıkmaktadır. Ebeveynler ip kamerayı uzaktan izleme özelliği sayesinde günün her saati tek bir tuşla bebek odasına bağlanabilmektedir. İp kameralar görüntü kalitesine göre Megapiksel IP kamera ya da VGA kameralar olarak tercih edilebilmektedir.
IP Kamera Kullanımı
İp kamera kullanımı için adaptör ve network kablosu gerekir. Sonrasında modeme giriş yapılması yeterli olacaktır. İp kameraya uzaktan bağlanma için IP kamera seti ile beraber gelen kitapçıkta IP numarasını girmek ve bağlanma tuşuna basılması gerekir. Ardından sistem kayıt yapmaya başlayacaktır.
IP Kamera Fiyatları
Güvenlik kontrol mekanizması olan ip kameralar hem kullanışlı hem de pratiktir. İp kameraya uzaktan bağlanma sistemi ile günün her saati alanı izlemek mümkündür. İp kamera fiyatları ise tercih edilecek ip kamera seti bağlamında farklılık göstermektedir. İp kameralar her alanda ihtiyacı karşılayan cihazlardır. Sitemizde güncel ip kamera fiyatları hakkında bilgi alabilir ve ihtiyacınıza göre siparişinizi anında verebilirsiniz.